Propaan.info
De informatieve website voor de propaangebruiker
Tips
 

Een nieuwe propaantank bij een net gebouwd huisOnderzoek Ipsos naar de propaangasmarkt

Onderzoeksbureau Ipsos benadert gebruikers van propaan voor marktonderzoek. Afnemers van propaan krijgen hiertoe een brief met het verzoek te gaan naar www.iv.nl/propaan. Na inloggen worden veel vragen gesteld over de huidige leverancier, de betrouwbaardheid van leveranciers, de bereidheid over te stappen, vulfrequentie, etc. Pas aan het einde van het onderzoek wordt meegedeeld dat Ipsos (www.iv.nl/propaan) dit onderzoek in opdracht van Primagaz verricht.

Vraag u af - voordat u aan dit onderzoek deelneemt - of u wel bereid bent deze privacygevoelige informatie met Primagaz te delen. Dit is geen onafhankelijk onderzoek, maar onderzoek met het oog op  commercieel gewin, uitgevoerd in opdracht van Primagaz.


Gratis prijscontrole door Vrijgas

Vrijgas is een nieuwe speler in propaanland. Het is de eerste en enige onafhankelijke partij in Nederland die voor haar klanten gratis prijscontroles uitvoert. Zo weet je als afnemer van propaan dat je ook na de eerste levering de juiste prijs blijft betalen. Sommige leveranciers geven een lage prijs af om u als klant binnen te halen of vast te houden. Het komt helaas maar al te vaak voor dat deze prijs vervolgens verhoogd wordt, zonder dat de klant daar erg in heeft. Vrijgas biedt hier uitkomst.
 
Vrijgas helpt ook bij het verkrijgen van een scherpe prijs. Vrijgas beweert voor 80% van haar klanten een besparing van meer dan 10% te kunnen realiseren. Hier besteedden wij al eerder aandacht aan de werkwijze van Vrijgas.Betaal de toeslag kredietbeperking niet


Een aantal leveranciers brengen een toeslag kredietbeperking van 2% in rekening. De toeslag staat op de factuur vermeld als '2% Kredietbep. Toeslag'. Het genoteerde bedrag is exclusief btw, maar hierover wordt wel 21% btw in rekening gebracht. Als klant kunt u, als u de factuur binnen een normale termijn betaalt, de toeslag kredietbeperking in mindering brengen. Let op dat u ook de btw over de kredietbeperking in mindering brengt! Dit wordt vaak vergeten.


Rekenvoorbeeld

U krijgt 1.000 liter propaan geleverd voor €0,70 per liter. Het bedrag exclusief btw is dan €700,00. Inclusief 21% btw wordt dit €847,00. De leverancier voegt hier 2% kredietbep. toeslag aan toe, te weten €16,94. Ook hier wordt 21% btw over in rekening gebracht. Het totaal van de factuur wordt nu €700,00 (propaan) + €147,00 (btw over propaan) + €16,94 (toeslag kredietbeperking) + €3,56 (btw over kredietbeparking) = €867,50. Op de factuur staat alleen het totale btw bedrag van €150,56 vermeld. U mag zelf op deze factuur het bedrag van €20,50 (€16,94 + €3,56) in mindering brengen, en dus een bedrag van €847,00 betalen. Daarmee is de factuur voldaan.


Nieuwe tips van propaan.info

Als propaan.info nieuwe tips heeft, dan worden die hier gepubliceerd. Meld u hier aan om op de hoogte te worden gehouden.

 


 

HomeAlgemene informatieLeveranciersPropaan vs. aardgasTipsBetaal ik teveel?Nieuwe installatieContactVoorwaarden